Friday, June 30, 2017

Μαθητικός διαγωνισμός Cassini


Στιγμιότυπα από την εκδήλωση για τους νικητές του μαθητικού διαγωνισμού "Cassini Scientist for a Day 2017" ("Επιστήμονας του Κασίνι για μια μέρα") της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (European Space Agency), στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για την Ελλάδα από τον Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την καθοριστική υποστήριξη της ομάδας διάχυσης της Αστρονομίας και Διαστημικής “SpaceGates”. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 711 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, που συμμετείχαν είτε ατομικά, είτε ομαδικά στέλνοντας 486 εκθέσεις και σημειώνοντας πανευρωπαϊκό ρεκόρ συμμετοχής. Περισσότερα για τον διαγωνισμό και την εκδήλωση στο άρθρο: https://spacegates.wordpress.com/2017/07/13/απονομή-βραβείων-του-διαγωνισμού-cassini-scientis/


Μαρίνα Γεωργίου


Βαγγέλης Χλιάρας


Κωνσταντίνα Φωτοπούλου

Ανεζίνα Σολωμονίδου

Σέβη Καραμπότσιου και Ευγενία Κουτσουμπού

Στέλλα Τσιλιά

Ανεζίνα Σολωμονίδου και Νίκος Σέργης

Δέσποινα Χατζηδημητρίου και Κωνσταντίνος Βαρώτσος

Νίκος Σέργης

Ανεζίνα Σολωμονίδου





Η Οργανωτική Επιτροπή (από αριστερά προς δεξιά): Κωνσταντίνα Φωτοπούλου, Σέβη Καραμπότσιου, Ευγενία Κουτσουμπού, Γεωργία Αλέξη, Γιάννης Δαγκλής, Νάντια Μουτσουρούφη, Βαγγέλης Χλιάρας, Στέλλα Τσιλιά (λείπει η Κατερίνα Λινάρδου)

Η Οργανωτική Επιτροπή "πρωτοσέλιδο" στα νέα του Europlanet


No comments:

Post a Comment