Ένα πιάτο φαινομενικά τόσο απλό ... βρασμένο ρύζι με ψημένο χέλι, πασπαλισμένα με φρέσκο πράσο και ξερά φύκια. Κι έρχονται οι γεύσεις και σε χτυπάνε κατακούτελα ... χθόνιες, αρχέγονες, μυστηριώδεις. Δεν ξέρεις από πού σού ήρθε ...
Savouring the famous hitsumabushi eel dish at the Atsuta Horaiken restaurant in Nagoya.
Πολύ σωστά παρατηρεί η Muriel Barbery ότι η γιαπωνέζικη κουζίνα έχει ένα στυλ αιώνιο και θεϊκό.
και όμως αυτό το απλό πιάτο σε ένα ταπεινό εστιατόριο έχει πάρει αστέρι michelin!
ReplyDeletehttps://youtu.be/dn88LiPOKMc
!!!
Delete